NATURALNOŚĆ

Od lat proponujemy cukiernictwo uczciwe, oparte wyłącznie na naturalnych składnikach najwyższej jakości. Wybraliśmy intensywne smaki najlepszych surowców, które sprowadzamy dla Was z całego świata.

Nie stosujemy margaryny i innych tłuszczów roślinnych, wypiekamy tylko na maśle z mleczarni w Grajewie. Używamy jaj z chowu ściółkowego. Wszystko, co waniliowe w naszej cukierni powstaje na bazie prawdziwej wanilii Bourbon, którą importujemy od stałych dostawców bezpośrednio z Madagaskaru.

Stosujemy czekolady i (uznawany za najlepszy na świecie) marcepan marki Lubeca. Z bułgarskiej Doliny Róż sprowadzamy aromatyczną różę damasceńską, z Francji – bogate w gluten mocne mąki, dzięki którym nie musimy używać sztucznych spulchniaczy ciast. Wszystkie konfitury robimy sami z wyselekcjonowanych owoców, dzięki temu mamy pewność, że są zdrowe i pyszne.

Nie stosujemy aromatów, stabilizatorów smaku i polepszaczy – nie są potrzebne przy bogatych recepturach naszych ciast.