LUKULLUS W ST.TROPEZ

Chcieliśmy stworzyć lodziarnię inną niż wszystkie, dlatego: Wybraliśmy składniki nie tylko stuprocentowo naturalne, ale wyselekcjonowane i najwyższej jakości: jeśli róża, to ta damasceńska z Doliny Róż; jeśli śmietana i masło, to tylko z Grajewa; jeśli wanilia, to tylko Bourbon z Madagaskaru. Przetłumaczyliśmy na język lodów te połączenia smaków, które w ciastkach dały nam przez lata najciekawsze rezultaty: czekoladę połączyliśmy z ziarnem Tonka, jaśmin z mango, różę z malinami a pomarańcze z perskim szafranem. Dla każdego smaku oddzielnie szukaliśmy najlepszych składników, szczodrych receptur (m.in. mistrza świata lodziarstwa Emmanuela Ryon) i idealnych konsystencji. Aby zrobić doskonałe lody waniliowe, porównaliśmy ponad 30 receptur z Włoch, Francji i USA! Owoce do sorbetów macerujemy przez 24 godziny, oddają dzięki temu pełnię smaku; gotowe lody przed zamrożeniem „dojrzewamy” nawet przez dwa dni, żeby ich konsystencja stała się kremowa i aksamitna; rozpoczęliśmy produkcję własnych past z orzechów, aby wydobyć cały ich aromat. Z Magdą Łapińską zaprojektowaliśmy kolorowe opakowania inspirowane twórczością szalonych designerów z włoskiej grupy Memphis. Z Aleksandrą Wasilkowską urządziliśmy na Rozbrat zwariowane wnętrze: pełne złota, lastryko… i różnych części ciała :).

Lukullus leci na wakacje do St. Tropez. Zapraszamy na pokład! Adres: Powiśle, Rozbrat 22/24.